5 bedste løbe-apps til iPhone og Android

Løbe-apps til iPhone og Android

Alle der har en iPhone eller Android mobil har opdaget, at der findes et utal af apps – selv til de billigere smartphones. Det er derfor ikke overraskende, at der også findes et utal af apps specielt udviklet til løbere (løbe-apps).

Problemet er bare, at når der er så mange apps at vælge imellem, så kan det være svært at finde ud af hvilke apps det er værd at kigge nærmere på.

Vi har før dækket deciderede fitness apps, men her vil jeg give mit bud på fem af mest spændende apps til løbere (og Endomondo er ikke en af dem).

1) Runkeeper

Bortset fra Endomondo, så er Runkeeper nok den mest kendte app til løbere. Tidligere fandtes den i både en betalt pro version ($9,99) og en gratis version, men heldigvis har firmaet bag nu valgt at droppe den gratis version og gøre det betalte pro version gratis.

Runkeeper fungerer lidt ligesom et GPS ur, så du kan holde øje med hvor langt du løber, hvor hurtigt du løber og hvor mange kalorier du brænder af. Derudover gemmer app’en din historik, så du kan følge din fremgang på telefonen – eller på din computer. Det sker ved at RunKeeper-app’en synkroniserer med Runkeepers hjemmeside (alle Runkeeper brugere kan få en gratis konto på hjemmesiden – og hvis du betaler $9,99 om måneden eller $39,99 om året, så kan du få en Runkeeper Elite konto).

At få overblik over sin historik på denne måde skal du ikke underkende, da det virkelig er motiverende at kunne se hvordan du bliver bedre og bedre. Selv bruger jeg ikke RunKeeper af årsager jeg kommer tilbage til.

2) iMapMyRun

Hvis du ikke bryder dig om Runkeeper, så findes der et gratis alternativ som hedder iMapMyRun. Og så er der jo også Endomondo, der også kan fungere som et GPS ur og som også gemmer din historik på samme måde som både iMapMyRun og Runkeeper gør det.

3) Runmeter

Hvis du gerne vil motivere dig selv til ikke blot at løbe, men faktisk blive bedre og hurtigere til at løbe, så kan det være at den gratis app Runmeter er det du leder efter. Med Runmeter kan du skabe virtuelle partnere ved fx at importere GPX filer, så du har en at konkurrere med når du er ude at løbe.

Og i modsætning til hvis du løber med vennerne, så er det her dig som bestemmer præcis hvilken virtuel partner du vil løbe imod, så modstanderen hverken er for god eller for dårlig i forhold til dig selv.

Synes du en virtuel partner er lidt for seriøst, kan du overveje Zombies, Run! hvor du løber væk fra en flok virtuelle zombier i stedet for en virtuel partner (Zombies, Run! koster 25,- kr).

4) Run Coach

Vil du gerne have et træningsprogram at følge, så kan du overveje Run Coach Pro, der er gratis og indeholder træningsprogrammer til 5 km, 10 km, halvmaraton og maratonløb (og hvis du ikke er kommet op ad sofaen endnu, så kan du overveje app’en GetRunning til 19,- kr i stedet). Hvis du foretrækker en mere manuel løbeplanlægning uden om apps, kan en af løbeprogrammerne her anbefales (komplet med .pdf filer) eller en af iform.dk’s.

Skal der mere tryk på træningen, så er UltraTimer til 13,- kr. en mulighed. Med UltraTimer kan du nemlig sætte dine egne intervaller op, så du virkelig kan presse dig selv mens du løber.

5) Charity Miles

En sidste mulighed for at blive motiveret til at få nogle kilometer i benene, er gratis-app’en Charity Miles. Med app’en samler du nemlig penge ind til velgørende formål mens du løber.

Hvad med kalorierne?

Nu kan det være at du undrer dig over jeg ikke nævner nogle apps til kalorieforbrænding, men det er helt bevidst. Selvom mange løber for at tabe sig, så synes jeg fokus skal være på fornøjelsen ved at løbe. Hvis du kun løber for at tabe dig, så er det ikke spor sjovt og noget du sikkert vil holde op med igen. Løber du derimod for din fornøjelses skyld, så er du godt på vej til at blive ved med at løbe hele livet.

Derudover tager folk på slankekur, ofte på igen, når de er færdige med kuren, hvilket er endnu en grund til at gå efter at gøre løb til en permanent vane fremfor noget du kun gør for at tabe dig.

Jeg bruger ingen apps

Som sagt, så bruger jeg ikke Runkeeper selv. Hvis jeg skal være ærlig, så bruger jeg faktisk slet ikke nogen løbe apps på min iPhone. Det jeg i stedet gør er, at løbe med mit Garmin-løbeur.

Godt nok kan mit løbeur ikke så meget som mange apps kan, men til gengæld er det væsentligt mere behageligt at løbe med end en mobiltelefon.

Jeg kunne godt tænke mig det var lettere at synkronisere mit ur og det program, jeg synkroniserer med, var bedre (det er virkelig en stinker). Det vigtigste er dog hvordan udstyret er at løbe med og derfor foretrækker jeg at leve med mit løbeurs mangler frem for at skulle løbe med en mobiltelefon – også selvom den så smart kan spændes fast på armen.

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *